בישול בחוץ שונה באופן משמעותי מבישול מבוסס מטבח, ההבדל הברור ביותר הוא היעדר אזור מטבח מוגדר בקלות. כתוצאה מכך, מטיילים ותרמילאים פיתחו גוף משמעותי של טכניקות וציוד מיוחד להכנת מזון בסביבות בחוץ. טכניקות כאלה נקשרו באופן מסורתי לתרבויות נוודים כגון הברברים של צפון אפריקה, הבדואים הערבים, האינדיאנים במישורים, חלוצים בצפון אמריקה ושבטים ילידים בדרום אמריקה. שיטות אלה שוכללו בעידן המודרני לשימוש במהלך פעילויות פנאי בחוץ. רוב הבישול בחוץ מוכתב על ידי המאכלים עצמם אשר יש לבשל. חמשת הדיונים הראשונים להלן, של חום ישיר, רתיחה, טיגון, צלייה וצלייה, יתארו, אולי, את שיטות הבישול הנפוצות ביותר בבישול בחוץ. טכניקות אלה ידרשו רק כלים בסיסיים, קומוניים. שיטות נוספות המתוארות להלן עשויות לעניין רק את אותם "אוכלים" הנושאים את תחומי העניין שלהם אל הטבע לארוחות גורמה. שיטות מתקדמות אלה עשויות לדרוש ציוד או טכניקות נוספות. השיטה המסורתית ביותר לבישול בחוץ (ואכן צורת הבישול העתיקה ביותר הידועה לאנושות) היא באמצעות מדורה. מדורות יכולות לשמש לבישול מזון על ידי מספר טכניקות. הטכניקות לבישול על מדורה אינן שונות מאלה המשמשות לבישול יומיומי לפני המצאת התנורים או כאשר תנורים עדיין אינם זמינים. אנשים שעושים קמפינג באזור המאפשר איסוף עצי הסקה עשויים להחליט לבשל על מדורה כדי למנוע את הצורך לשאת ציוד נוסף; עם זאת, רוב בישול המדורה נעשה מחוץ לאזורי השממה. בישול מזון באמצעות מדורה יכול להיות מסובך עבור אלה שאינם רגילים אליו; כמו כן, בשל סכנת נזקי שריפה, מדורות אינן חוקיות באזורים רבים, ולכן מטיילים רבים מעדיפים להשתמש בתנור נייד במקום. ישנן כמה שיטות בישול הנפוצות בבישול בטבע כגון: הרתחה, טיגון, צלייה ואפייה. יש להתאים את כלי הבישול שאתם לוקחים איתכם לקמפינג לסוג האוכל שאתם הולכים להכין בקמפינג.
באדר סטור קיימות ערכות של כלי בישול מותאמות לקמפינג תוצרת חברת Discovery המכילות את כל מה שאתם צריכים. תוכלו למצוא אצלנו ערכה המכילה סירי בישול ומותאמת גם לשני אנשים. ותוכלו למצוא אצלנו ערכה גדולה יותר ומתקפלת המכילה קנקן תה עם מכסה, סיר בישול עם מכסה, מחבת, 2 כוסות מים, סכין מזלג וכף מתקפלים, וטבעת חיבור (שאקל). כל הלכים הינם איכותיים ומתאימים לתנאי שטח, עמידים וחסינים בפני שחיקה.