גם שימושיים וגם תורמים לעיצוב הבית: אביזרי חשמל לריהוט

גם שימושיים וגם תורמים לעיצוב הבית: אביזרי חשמל לריהוט

החודשים האחרונים הביאו אותנו לשהות ממושכת יותר בתוך הבתים, מה שהביא ליותר השקעה בעיצוב הפנים. אנחנו רוצים שחלל הבית יהיה נוח ופונקציונלי מצד אחד, אבל גם נעים לעין, עדכני ומסוגנן מצד שני. שילוב אביזרי חשמל בריהוט הביתי מגלם את השילוב המושלם בין שני העולמות, כאשר הפונקציונליות הטמונה בתאורה משולבת מעניקה מראה יוקרתי לכל חלל. טרנדים בעיצוב פנים


הבית הוא המלך. כבר למעלה מחצי שנה שאנחנו סגורים בין קירות הבתים, אם עד לא מזמן זה היה רק בגלל מגיפת הקורונה, הרי שעכשיו עם בוא החורף, נוספה עוד סיבה להישאר בבית. רבים כבר השלימו עם המצב, ומנסים להוציא ממנו את המירב.

המשמעות היא שנושאים של עיצוב פנים, רכישת ריהוט חדש, אביזרי נוף ומכשירי חשמל - הם כרגע על הפרק יותר מתמיד. אנחנו מבקשים להפוך את השהות בבית לנוחה, נעימה, חמימה, פונקציונלית, ואם אפשר - אז לעשות את כל זה מבלי להתפשר על עיצוב פנים בסטייל.

העידן הטכנולוגי כבר הרגיל אותנו למוצרים שהם גם וגם וגם - מכונת כביסה משולבת עם מייבש, מכונת קפה שכבר טוחנת את הפולים בעצמה, ועוד ועוד… ועוד לא הזכרנו את זה שהסמארטפון שלנו הוא גם היומן, גם השעון, גם מד צעדים ועוד מאות פונקציות שהוא מגלם עבורנו.

המגמות הטכנולוגיות האלו לא פסחו על עיצוב הפנים, והן משפיעות עליו במגוון דרכים. אנחנו מחפשים שילוב של נוחות, פונקציונליות ועיצוב טרנדי בכל פריט שאנחנו מכניסים הביתה. זה יכול להיות ספה שנפתחת למיטה, שולחן אוכל שעובר הסבה לשולחן עבודה ועוד.

אביזרי חשמל לריהוט: גם פונקציונלי וגם עיצוב בסטייל

אחד הטרנדים שמסתמנים הוא רהיטים שמגיעים עם תאורה פנימית או חיצונית. ניתן כיום למצוא בחנויות שלל אביזרי חשמל לריהוט, כמו מנעול אלקטרוני, שהוא גם כמובן משמש לנעילה של דלתות הארונות, אבל מאחר ואינו כולל מפתח פיזי, הוא אלגנטי ביותר.

עוד דרך מודרנית ומסוגננת שהטרנד הזה מתבטא בה, הוא כאמור ריהוט שמגיע עם תאורה פנימית או חיצונית. ניתן למצוא ברשתות השיווק המתמחות גופי תאורה לריהוט שיהפכו את הארונות שלכם להרבה יותר מרהיט. 


מעצבי פנים ואדריכלים רבים כבר הבינו ששילוב אביזרי חשמל בריהוט הביתי  משיג גם מטרה של פונקציונליות, וגם מקנה מראה יוקרתי לכל רהיט.


העתיד כבר כאן: טרנדים מודרניים בעיצוב הבית

ההשפעות של העידן הטכנולוגי לא מסתיימות באביזרי חשמל לריהוט, אלא מתבטאות גם למשל בטרנד של שילוב מתכות בעיצוב הבית.
בתים רבים מעוצבים כיום בסגנון גס וגולמי יותר, תוך שילוב מתכות כמו כסף, זהב, בדיל ונחושת. תוכלו לראות חיפויי קיר בדמות פאנלים מבדיל, וגם שילוב בין מתכות שונות בריהוט ובגופי התאורה. 


טרנד נוסף בעיצוב הפנים, המושפע גם הוא מהשתלטות הטכנולוגיה על חיינו, אבל גם רטרו שקורץ לשנות ה-70, הוא שילוב של דוגמאות גיאומטריות באלמנטים שונים בבית. שטיחים, מצעים, ספות, אריחי רצפה, טפטים ואפילו כלי אוכל כמו צלחות וספלים, כבר מזמן מתהדרים בצורות גיאומטריות, בשחור-לבן, או בצבעים עליזים, לנועזים שבכם.

עוד מגמה שהתחילה בשנים האחרונות, ומסתמן שהיא כאן כדי להישאר, היא השימוש בצבעים של שחור-לבן.  בסגנון העיצוב המודרני הצבעים הקונטרסטיים הללו מעניקים את המראה החד והמודגש, שמתבטא בשלל וריאציות - החל מספות ומצעים ועד לדוגמא של אריחי הרצפה. במידה ועשיתם שימוש נרחב בשחור-לבן בעיצוב הבית, מומלץ בכל זאת "לשבור" אותו מדי פעם ולתת נגיעות של צבע בנקודות מסוימות, כמו שילוב של כורסא צהובה או אדומה, שולחן צבעוני וכו'.

עוד טרנד שאולי כבר נתקלתם בו הוא דוגמא של איורי פנים, המככבים על פריטים שונים ברחבי הבית. בעידן הסלפי - הרי זה מתבקש שנראה מוטיב של פנים גם בעיצוב הפנים. לדוגמא - תמונות, שטיחים, וילונות, כריות ומצעים עם מוטיבים של פנים בסגנון קוביסטי, פופ ארט או ארט דקו. גם כדים ועציצים המעוצבים בצורת ראשים הם משהו שהתחלנו לראות בשנים האחרונות.

עוד בעקבות הסלפי והעיסוק בעצמנו, שימוש במראות רבות בעיצוב הפנים הפך להיות פופולרי. מראות גם מספקות טאצ' עתידני ומודרני לעיצוב, וגם עשויות לגרום לאשלייה אופטית של חלל גדול יותר.

פחות חפצים - יותר שמחה בלב: על מינימליזם בבית ושקט נפשי

מגמה חזקה מאוד, המסתמנת מאז צאתו לאור של רב המכר "סוד הקסם היפני" של יועצת הסֵדר והניקיון היפנית מארי קונדו, היא המינימליזם בבית. הרעיון העומד מאחורי הספר הוא להחזיק כמה שפחות חפצים בבית, בין שמדובר בפריטי ריהוט ובין שמדובר בבגדים ובחפצים אישיים. לפי קונדו, העמסה של פריטים בבית יוצרת מתח נפשי, מאחר שיש לתחזק ולנקות את כל אלו, מה שגוזל מאיתנו זמן וקשב יקרים. 

ההמלצה, לפי שיטת "קון-מארי", היא להיפטר מכל פריט בבית ש"לא גורם ללב שלנו לשיר" או במילים אחרות - להכניס ולהשאיר בבית רק מה שבאמת משמש אותנו. 


הטרנד המינימליסטי בעיצוב הפנים בדיוק תומך את הגישה הזו, והביא גם לייצור של פריטי ריהוט הממלאים יותר מפונקציה אחת בפריט אחד. כאלו הם גם הרהיטים המשלבים גופי תאורה. תאורה המשולבת בריהוט, למעשה חוסכת את הצורך בגוף תאורה נוסף באזור בו הוצב הרהיט, ובכך מאפשרת לשמור על עיצוב מינמליסטי בבית.