מתקני אחסון לארונות: האביזרים שיסייעו לכם להשליט סדר בבית

ארונות הבגדים שלנו וארונות המטבח הם חללי האחסון המועדים לפורענות מבחינת בלגן. הסיבה לכך נעוצה בכך שאלו הם האזורים הכי דינמיים בבית, ואנחנו עושים בהם שימוש יומיומי. באמצעות אחסון נכון וסידור יעיל של הבגדים ושל תכולת ארונות המטבח, תוכלו להשליט סדר וגם להצליח לשמור עליו לאורך זמן. כמה טיפים שיחסלו את הבלגן ויעשו לכם "אור בעיניים" 


אין ספק ששני האזורים בבית שהם הכי מועדים לפורענות מבחינת שמירה על הסדר הם ארונות הבגדים שלנו וארונות המטבח. הסיבה לכך ברורה, מאחר ושני האזורים הללו הם הדינמיים ביותר בבית ואנחנו עושים בשניהם שימוש נרחב. כל בוקר אנחנו ממהרים לשלוף פריטים מארון הבגדים, מוציאים- מחזירים ולא תמיד מקפלים בהחזרה, רוכשים אינספור פרטי לבוש חדשים, גם כאלה שכבר יש לנו בארון, פשוט שכחנו מקיומם, והבלגן חוגג. גם אזור המטבח, ובמיוחד ארונות ומגרות המצרכים היבשים סובלים מאי סדר לא פעם. אנחנו לא משכילים לסדר אותם באופן יעיל ושימושי ולא מוצאים את הרגליים והידיים בתוכם.

סידור יעיל של ארונות הבגדים ושל חללי האחסון במטבח, יכול לסייע מאוד לייעל את ההתנהלות היומית שלנו, בקצב החיים המהיר בארץ, ולהקל מאוד על התפקוד שלנו. 


כללי אצבע לסידור ארונות הבגדים

ארונות הבגדים שלנו, כאמור, סובלים מהרבה בלגן, בשל השימוש התכוף בהם. דבר ראשון, ולפני שמתחילים בסידור המחודש והיעיל של המלתחה שלנו, כדאי להצטייד בכמה פריטים שיסייעו לנו להשליט סדר. מתקני אחסון לארונות כמו קונסטרוקציה עליה מתלבש מוט תלייה ארוך, קולבים ומתלים הם מאסט ואי אפשר לצאת לדרך בלעדיהם. בנוסף, במקרה שאין מגירות קטנות בארון הבגדים, כדאי להתאבזר בסלסלאות פלסטיק שיהוו תחליף למגרות, וישמשו לפריטים קטנים יותר כמו פריטי הלבשה תחתונה ואקססוריז מכו חגורות, סיכות וכו'. 


שיטת מארי קונדו: אילו פריטי לבוש עושים לכם "ניצוץ בלב"?

עכשיו, לאחר שהצטיידנו בכלי העזר לארגון, אפשר להתחיל בסידור הארון. ההמלצה הגורפת היא לשפוך את כל תכולת הארון על המיטה ולהתחיל בסינון מאסיבי ונחוש. באילו פריטים אנחנו כבר לא משתמשים? או, לפי כוהנת הסדר והארגון היפנית מארי קונדו - עליכם לאחוז בכל פעם בפריט מהערימה ולבדוק האם הוא "עושה לכם ניצוץ בלב"? אם עניתם בשלילה על שתי השאלות הללו, העבירו את הפריט לשק המיועד לתרומה/מסירה/מכירה/לאשפה. עליכם להעביר את התהליך הזה על כל פריט המצוי בערימת הענק הזו ולקבל החלטה אמיצה. בגדים שאינם מתאימים לעונה הנוכחית אך כן תרצו ללבוש בזמנם - הניחו בשק המיועד לאחסון.

חלוקה לקטגוריות - עושה את כל ההבדל

לאחר שנותרתם עם הפריטים שאתם זקוקים להם ואכן עושים בהם שימוש, יש לחלק את בגדים לקטגוריות כמו - מכנסיים, חולצות, סוודרים, ג'קטים, שמלות, מעילים ועוד.

חלוקה לקטגוריות בפני עצמה, כבר משליטה סדר ותסייע לכם בהמשך לאתר בקלות פריטים, וגם להחזיר אותם למקום הנכון להם.
את המכנסיים, החולצות והסוודרים יש לקפל יפה ולהכניס לארון כערימה של אותה הקטגוריה. כל פריט הניתן לתלייה, לרבות ג'קטים, מעילים ושמלות - מומלץ לתלות על קולב שיתלבש על מוט תלייה ארוך. לתליית הבגדים יש שתי פונקציות - האחת, הפריטים נשמרים כל באופן אופטימלי והם לא מתקמטים, השנייה - אתם יכולים לראות בבירור מה יש לכם ומה אין לכם. מאותן סיבות, ובהנחה שיש לכם מספיק מקום, נסו לאחסן בתלייה כמה שיותר מהפריטים שיש לכם, גם מכנסיים וחולצות. אך כל הזמן הזה, שמרו על קטגוריות ברורות, גם אם הן מחולקות באזור התלייה.

סדרו פריטי מלתחה קטנים ואקססוריז  בתוך סלסלות או מגרות

את פריטי ההלבשה התחתונה והגרביים, מומלץ לקפל יפה ולהניח בתוך הסלסלות שרכשתם או בתוך מגירות הארון, בהנחה שיש כאלו. חגורות תוכלו לאחסן בשתי דרכים - או מגולגלות בתוך סלסלה או מגירה, או תלויות על גבי מוט תלייה או קולב.

טיפ חשוב שיסייע לכם לנהל את המלתחה שלכם באופן יעיל, לשמור על הסדר ואפילו להימנע מרכישת פריטים מיותרים - הוא התאורה באזור ארון הבגדים. ארונות בגדים מגיעים היום לא פעם עם תאורה פנימית. אם זה לא המקרה בארון הבגדים שלכם, דאגו לתאורה חזקה באזור הארון, שתאפשר לכם לראות בבירור בדיוק מה יש לכם בארון, ותקצר באופן משמעותי את איתור הפריטים הנדרשים בלחץ של הבוקר. 


לדעת אילו פריטים חייבים להיות נגישים: טיפים חשובים לסידור ארונות המטבח

 

המטבח הפך להיות המתחם בו אנחנו שוהים הכי הרבה שעות, אולי יותר מכל חדר אחר בבית. מאז הקורונה כולנו בבית, מבשלים ומנשנשים מסביב לשעון, והבלגן והערבוביה של החפצים בהתאם. גם בסידור המטבח, כדאי לפני הכל להצטייד במתקני אחסון יעילים, בסלסלות ובקופסאות.לפני שניגשים לסדר ארון או מגירה, ממש כמו בארון הבגדים, כדאי להוציא את כל תכולתו החוצה - רק שהפעם תניחו את התכולה על השיש או על משטח העבודה הרחב ביותר שיש לכם במטבח. עכשיו, לאחר שניקיתם ביסודיות את חלל האחסון, תוכלו להחליט באילו מהפריטים אתם אכן משתמשים ובאילו לעתים נדירות ואולי בכלל לא. את הפריטים המשמשים אתכם לעתים רחוקות, כמו למשל מסחטת מיצים או אולי מיקסר להקצפה, כדאי למקם בחלק האחורי ביותר או בשטחים פחות נגישים כמו המדפים הנמוכים או הגבוהים ביותר, אלו שאינם "בגובה העיניים". את המכשירים שאתם משתמשים בהם ברמה היומיומית יש להניח בהישג יד, ואם יש לכם את האפשרות - הכי טוב שימוקמו על משטח העבודה עצמו. את אותו תהליך יש לבצע גם בארונות המצרכים היבשים, ולבדוק האם יש כפילויות, האם יש מצרכים שכבר פג תוקפם וכו'.